Word expert in innovatie en duurzame ontwikkeling

Zeven open workshops voor…

Specialisten, teamleiders, projectleiders of managers. Open inschrijving voor individuele deelnemers.

Focus

Werkt u aan vraagstukken rond innovatie en duurzaamheid in uw bedrijf? Probeert u klanten en collega’s erbij te betrekken? Bent u verantwoordelijk voor beleidsontwikkeling, het ontwerpen van een strategie of het leiden van een project?

In dit open workshopprogramma (maximaal acht deelnemers) leert u samen met deelnemers uit andere organisaties de kneepjes van het stimuleren van innovatie en duurzame ontwikkeling in uw organisatie. De diverse achtergronden van de deelnemers dragen bij aan een unieke leerervaring.

Inhoud

In het Innovation Expert Development workshopprogramma ontwikkelt u zich tot expert op gebied van innovatie- en duurzaamheidsprocessen. Zodat u uw organisatie systematisch kunt begeleiden bij het versterken van zijn aanpak.

U krijgt inzicht in de vijf belangrijkste factoren voor succes. Elke deelnemer werkt aan dieper theoretisch en praktisch inzicht in de vraagstukken waarmee hij te maken heeft. Aan het verbeteren van overleg en samenwerking tussen afdelingen. En aan effectievere vaardigheden en werkmethoden. U leert hoe u kennisdeling en samenwerking in uw bedrijf kunt bevorderen, voor een groter lerend en innoverend vermogen.

Wat leert u?

Het programma omvat de volgende zeven workshops.

 1. Introductie tot Building Innovation Communities
  Dr. Han van Kleef introduceert de filosofie en bouwstenen van Building Innovation Communities. We nemen de werksituatie van iedere deelnemer onder de loep. U kiest een vraagstuk uit uw praktijk als focus voor de workshops en vertrekt met observatieopdrachten.
 2. Innovation Challenges & Focus – Inzicht en focus
  We brengen de knelpunten en kansen voor innovatie en duurzaamheid in uw bedrijf in kaart. U leert wat precies de meerwaarde is van samenwerking met andere partijen binnen en buiten uw bedrijf.
 3. Innovation Community Perspective – Een ontwikkelagenda
  We leren de achtergronden kennen van de belangrijkste knelpunten uit Challenges & Focus. We brengen in kaart hoe het bedrijf zijn producten, diensten en processen vernieuwt. We leren de vaardigheden, werkmethoden en visies van de betrokkenen kennen. We trekken conclusies over de Innovation Community van het bedrijf. U gaat naar huis met een strategisch toekomstperspectief en een ontwikkelagenda.
 4. Building the Company Innovation Community (1) –  Systematisch vooruit
  Deze workshop ondersteunt het succesvol uitvoeren van de ontwikkelagenda en het realiseren van de beoogde Innovation Community. De deelnemers oefenen de vaardigheden en werkmethoden die nodig zijn voor het bouwen en in stand houden van een Company Innovation Community. Tussen de workshops werkt u aan het tot stand brengen van de Innovation Community.
 5. Building the Company Innovation Community (2) –  Systematisch vooruit
  Ook deze workshop ondersteunt het succesvol uitvoeren van de ontwikkelagenda en het realiseren van de beoogde Innovation Community. De deelnemers brengen hun vragen en ervaringen in en krijgen advies.
 6. Innovation Community Management – Coördinatie en verbetering
  In dit onderdeel werken we aan verdere coördinatie en verbetering van de gerealiseerde Innovation Community. U werkt verder aan uw vaardigheden en werkmethoden. U leert de verbetering van de Community systematisch vorm te geven.
 7. Terugkombijeenkomst - Evaluatie van het leerproces en de Innovation Community
  De deelnemers doen verslag van hun ervaringen. Hebben gelegenheid vragen voor te leggen en krijgen advies.

Advies op afstand tussen de bijeenkomsten maakt deel uit van het programma.

Tijdsduur

 • Vijftien weken (zes driewekelijkse bijeenkomsten)
 • plus een terugkombijeenkomst zes maanden na afloop

Locatie

Amsterdam

Start

Januari 2015

Meer weten?

Neem contact op voor een gratis adviesgesprek