Els Sangers is projectmanager kwaliteit en innovatie bij de School of Economics van Hogeschool INHolland. Ze volgde een individueel coachingstraject van zes bijeenkomsten bij Trees Inventing. 

“De aanleiding om een coachingstraject te volgen was een stroef lopende samenwerking met een collega. Ik koos ervoor om deze kwestie aan Han van Kleef voor te leggen, omdat ik hem kende van andere projecten binnen de hogeschool. Een groot voordeel daarvan is dat hij de situatie binnen de hogeschool al kent, maar nog belangrijker vind ik zijn integriteit en zijn manier van kijken naar mensen en organisaties. Han is iemand die objectief blijft en je telkens een spiegel voorhoudt. In zijn spiegel zie je niet alleen jezelf, maar ook jouw plek in de omgeving.

Wat ik nu heel duidelijk zie, is dat je om resultaten te boeken eerst aandacht moet besteden aan het proces. In veel werksituaties werken mensen langs elkaar heen en wordt er keer op keer vergaderd over dezelfde agendapunten, zonder dat er veel vooruitgang is. Daar word ik heel ongelukkig van. Bij Han heb ik geleerd hoe ik in zo’n situatie toch een effectieve bijdrage kan leveren. Niet door alleen te focussen op de door mij te behalen resultaten, maar door bewust te kijken naar het proces en daarin in te grijpen. Want de ontwikkeling van het proces is een voorwaarde om tot gedragen resultaten te komen. De kennis en inzichten die ik heb opgedaan, gebruik ik nu in allerlei situaties en ik merk dat het mensen die samen resultaten willen boeken dichterbij elkaar brengt.”