Wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring

Han van Kleef (1963) is een groot natuurliefhebber. En hij wil dat onze kleinkinderen en hún kleinkinderen ook van krachtige, prachtige natuur kunnen genieten. Daarnaast houdt hij van het oplossen van lastige vraagstukken, samen met anderen. Hij ziet altijd mógelijkheden.

Van Kleef ontwikkelde de Building Innovation Communities (BIC)-aanpak en -programma’s voor innovatie en duurzame ontwikkeling. Dit deed hij op basis van praktijkonderzoek met de Universiteit Tilburg en twintig jaar praktijkervaring. Het onderzoek ging over innovatie en duurzame ontwikkeling in de papierindustrie. De praktijkervaring deed Van Kleef op in het bedrijfsleven, bij (semi-)overheden, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties. Hij promoveerde in maart 2014 met het proefschrift ‘Learning to learn for innovation and sustainable development’.

Opdrachtgevers

Van Kleef heeft in zijn werkzame leven opdrachten uitgevoerd voor Procter & Gamble, Heinz, Philips, Microcentrum, VNP, Smurfit Kappa, Havenbedrijf Rotterdam, NOVEM, Crown Van Gelder, Van Houtum Papier, De Nederlandsche Bank, IBM Nederland, Helicon, Hogeschool Inholland, De Haagse Hogeschool, FNRS, Van Vessem Le Patichou, Bakkerij Ad Ketels, Innodry, Waterschap Noorderzijlvest, GWOC, Velmon MPC, Velmon Lastechniek, Velmon Service en Revisie, Las- en constructiebedrijf Poland, Ovenbouw Holland, Microtechniek, Bakker Infratechniek, Bosma en Bronkhorst, Bouwbedrijf Groen, Zwart Techniek, de Provincie Noord-Holland, de Gemeente Haarlem, de Gemeente Heerhugowaard, IJmond Veelzijdig, WNF, Milieucentrum Amsterdam, Unie van Provinciale Landschappen.

Wilt u meer weten? Neem contact op voor een oriënterend gesprek.